SVKn seurakirje 3-2021   (Julkaistu: 20.09.2021 20:29)

 

SVK                                                                                                                            Helsingissä 20.9.2021

Seurakirje 3/2021

 

1.       Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 27.11. Helsingissä

2.       Pekka Lehdes aloitti SVK:n järjestöasiantuntijana

3.       Lähde mukaan kannustamaan tyttöjä ja naisia kalastusharrastuksen pariin 2022

4.       Ota aikuistoiminnan seurapilottien vinkit käyttöön!

5.       Kalastusohjaajat seurojen apuna

6.       Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2022 ilmestyy

7.       Vuoden kalatalousalue on haussa

8.       Parasta hauelle - SVK:n vuosiviehe

9.       Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa

10.   E-laskulla jäsenmaksun maksaminen on helppoa

11.   SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta

12.   Street fishing -kiertue päättyi Jyväskylään – Vuoden katukalastajat 2021 ovat selvillä

13.   SM-kilpailujen haku

14.   Kilpailukalenteri 2022

 

1. Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 27.11. Helsingissä

Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous pidetään lauantaina 27.11. Triplassa, Helsingissä.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskusjärjestön jäsenet (vapaa-ajankalastajapiirit ja perustajajäsenet) voivat tehdä esityksiä syyskokouksen päätettäväksi. Mikäli seurasi haluaa tehdä esityksen kokouksen päätettäväksi, tulee se hyvissä ajoin esittää alueesi vapaa-ajankalastajapiirille. Piirin tulee toimittaa mahdollinen esitys SVK:n hallitukselle viimeistään 25.10.
Syysneuvottelupäivien aiheina ovat toimintastrategian jalkauttaminen, aikuistoiminta, mimmit kalastaa -hanke ja järjestökoulutukset.

 

  1. Pekka Lehdes aloitti SVK:n järjestöasiantuntijana

Suomen Vapaa-ajankalastajien hallitus on valinnut Pekka Lehdeksen (56 v.) järjestöön järjestöasiantuntijaksi. Hän aloitti työnsä elokuun lopussa. Pekan tehtäviin kuuluvat muun muassa järjestön koulutukset, jäsenpalveluiden kehittäminen laaja-alaisesti ja sitä kautta SVK:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenmäärien kasvattaminen.
Pekka on työskennellyt lähes koko työuransa järjestöissä, joten häntä voi pitää järjestötoiminnan ammattilaisena. Hänen viimeisin työpaikkansa oli Suomen Judoliitto, jota hän veti toiminnanjohtajana reilut kaksikymmentä vuotta. Koulutukseltaan Pekka on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, joten koulutustaustakin palvelee järjestötoiminnan kehittämistä.
Kalastajana Pekka kertoo olevansa harrastelija, jonka lämpimimmät kalastusmuistot ovat jo lapsuudesta, kun hän kävi edesmenneen isänsä kanssa kalassa kotikaupunkinsa Tampereen seudun vesillä.

 

  1. Lähde mukaan kannustamaan tyttöjä ja naisia kalastusharrastuksen pariin 2022

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) käynnistää vuoden 2022 alussa Mimmit kalastaa -teemavuoden ja kampanjoinnin tyttöjen ja naisten kalastusharrastuksen edistämiseksi. Kutsumme seurat ja piirit mukaan toteuttamaan vuotta kanssamme!

”Kannustan kaikkia lähtemään mukaan teemavuoteen! Kalastus on harrastus, joka sopii kaikille, sukupuolesta tai muista taustatekijöistä riippumatta. Kalastamisessa yhdistyy luonnossa liikkuminen ja vastuullinen lähiruoka. Eikä haittaa, vaikkei saalista aina saisikaan, sillä kalastusreissut ovat itsessään pieniä elämyksiä”, kannustaa Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtaja, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Kampanjamateriaali on liitteenä, johon kannattaa tutustua ensin. Valitkaa sen jälkeen oma tapanne olla mukana viimeistään 30.10.2021 (tai 30.11.2021) mennessä. Linkki sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen löytyy esityksen viimeisestä diasta. Lisätiedot: koordinaattori Johanna Antila johanna.antila(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332.

 

  1. Ota aikuistoiminnan seurapilottien vinkit käyttöön!

Aikuistoiminnan seurapilotit ovat parhaillaan käynnissä eri puolella Suomea. Tavoitteena on löytää hyviä toimintatapoja ja palveluita innostaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin ja kannustaa myös uusia ihmisiä mukaan seurojen jäseniksi. Seurapilotteja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä valittujen kalastusseurojen kanssa.  Tutustu seurapilotteihin nettisivuillamme ja hyödynnä parhaat toimintatavat ja vinkit omaan käyttöön: vapaa-ajankalastaja.fi/aikuistoiminta/ Lisätiedot: aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332.

 

  1. Kalastusohjaajat seurojen apuna

Lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämistä varten on SVK palkannut kalastusohjaajia eri puolille Suomea. Nuorisotyöhön panostavien kalastusseurojen kannattaa olla yhteydessä kalastusohjaajiin tapahtumien järjestämiseksi ja uusien toimintatapojen kehittämiseksi. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/yhteystiedot/

 

  1. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2022 ilmestyy lokakuussa

Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa tuttuun tapaan vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa. Vuoden 2022 kalenteri kertoo mm. heittokalastajan paikkavalinnasta, kalalajien fongauksesta,

särkikalojen tunnistuksesta ja paljon muusta. Kaikki harrastuksesi tärkeät yhteystiedot ja päivämäärät, kalastajan solmut, otteita kalastuslaista, kalanimi- ja ennätyskalalistat sekä kalojen ottipäivät löytyvät kalenterista.

 

Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 12 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 10 euroa/kalenteri. Vuoden 2022 kalenteri ilmestyy lokakuun lopussa. Tilauksen voit tehdä SVK:n toimistoon vaikka heti (jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 597 4933).

 

  1. Vuoden kalatalousalue on haussa

Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii vuoden kalatalousaluetta. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalatalousalueen tekemät toimenpiteet vapaa-ajankalastuksen toimintaedellytysten parantamiseksi, toimenpiteet petokalaston ja vaelluskalojen elinkierron edistämiseksi sekä kalatalousalueen merkitys vapaa-ajankalastukselle. Myös uudet hankkeet ja innovaatiot kalakantojen ja kalastusedellytysten parantamiseksi lasketaan eduksi.

Ehdotuksia vuoden kalatalousalueeksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat sekä vapaa-ajankalastajien kalatalousalue-edustajat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 15.11.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Janne Rautanen, Käenpolku 3 37830 Akaa. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa valintaa puoltavista kriteereistä ja mahdollisuuksien mukaan valokuvia kalatalousalueen toiminnasta tai kalastuskohteista.

 

8. Parasta hauelle - SVK:n vuosiviehe
Tänä vuonna SVK:n vuosivieheenä on Grosarin Laxman, joka tunnetaan maan mainiona haukivieheenä. Viehevärityskisan vaappu on erikoisväri ja sitä ei saa tilattua mistään muualta kuin SVK:n toimistolta. Vaappua on valmistettu ainoastaan 200 kappaletta, joten kannattaa olla nopea, tämä on keräilyharvinaisuus ja toimii mainiosti, vaikka kalakisojen palkintona. Kalastusseurat voivat tilata vaappuja hintaan 8 €/kpl + toimituskulut. Suositushinta ulosmyyntiin on 12 €/kpl. Tilaukset SVK:n toimistolta puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

9. Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa

Seurat voivat pyytää pitkin vuotta tarpeensa mukaan erilaisia jäsenraportteja. Ne lähetetään pääsääntöisesti sähköisessä muodossa.

Henkilörekisteritietoja ei saa enää lähettää tavallisella sähköpostiviestillä. SVK on valinnut tietojen suojaustavaksi 7-Zip-ohjelman, jolloin saajalle lähetetään puhelimeen tekstiviestillä tiedoston avaamiseen tarvittava salasana tai vaihtoehtoisesti salasana voidaan antaa puhelinkeskustelussa.
Nykyään ollaan entistä tarkempia, kenelle tietoja annetaan. Tästä syystä seuran toimihenkilötiedot tulee pitää ajan tasalla. Vain jäsenrekisterissämme oleville toimihenkilöille voi antaa oman seuransa jäsen- ym. tietoja. Puhelimitse niitä ei anneta. Toimihenkilöllä tulee olla rekisterissämme sähköpostiosoite, jos tietoja kysellään sähköpostitse.

 

Muistattehan, että jäsenlaskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Ylimääräisten maksukehotusten välttämiseksi jäsenen tai seuran tulee ilmoittaa mahdollisimman pian jäsenen erosta, kun jäsenlaskut on lähetetty tai mieluummin jo ennen laskutusta.

Uusilla jäsenlomakkeilla kerätään myös jäsenten sähköpostiosoitteita extranettiin kirjautumista varten. Muistattehan käyttää niitä ilmoittaessanne uusia jäseniä seuraanne!

 

10. E-laskulla (sähköinen lasku) jäsenmaksun maksaminen on helppoa!

Saat maksettavan jäsenmaksulaskun tiedot suoraan verkkopankkiisi; sinun tarvitsee vain tarkistaa tiedot ja vahvistaa lasku maksuun. Halutessasi voit myös asettaa maksulle automaattisen maksatuksen.

E-laskun käyttöönotolla laskun tietoja ei tarvitse näppäillä, virhemahdollisuudet poistuvat, lasku ei katoa, lasku menee maksuun eräpäivänä tai haluttuna maksupäivänä. E-lasku on nopea, helppo ja vaivaton tapa maksaa lasku.

 

Näin teet e-laskusopimuksen

1. Siirry laskuttajaluetteloon verkkopankissasi

2. Valitse laskuttaja, jolta haluat tilata e-laskun (Hae laskuttajan nimellä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tai Y-tunnuksella 1644332-4)

3. Tee e-laskusopimus (tarvitset jonkin aikaisemman jäsenlaskumme viitenumeron)

  

Näin maksat e-laskun

1. Klikkaa e-laskun saapumisilmoitusta

2. Tarkista laskun tiedot

3. Vahvista ja hyväksy lasku pankkitunnuksillasi

 

Vinkki! Saat aina uudesta e-laskusta ilmoituksen verkkopankkiisi, mutta voit lisäksi tilata siitä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi tai matkapuhelinnumeroosi.

 

11. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita jäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut sekä lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

12. Street fishing -kiertue päättyi Jyväskylään – Vuoden katukalastajat 2021 ovat selvillä

Jyväskylässä 7.9. pidetty kilpailu saattoi päätökseen onnistuneen Street fishing -kisakiertueen, jonka aikana katukalastettiin yhteensä 12:ssa eri kaupungissa. Koska kisa oli kauden viimeinen, ratkesi siellä Jyväskylän Kalakunkkuuden lisäksi myös Vuoden katukalastajat -tittelin voittajat.

Jyväskylän Kalakunkun tittelin nappasivat itselleen Jussi ja Roope Sievänen tuloksella 122,5 cm. Street-kisoissahan joukkueen tulos muodostuu neljän eri lajia olevan kalayksilön yhteenlasketuista pituuksista. Sievästen tulos 122,5 cm on paras, mitä Jyväskylässä on vuodesta 2018 pidettyjen Street-kisojen aikana nähty. Onnea voittajille!

Koko vuoden kovin voittotulos kalastettiin tällä kertaa Vaasassa, johon konseptin mukainen Street fishing -kisa jalkautui tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Vaasan heinäkuinen voittotulos oli komeat 143,5 cm ja siitä vastasivat Markku-Tapio Antila ja Jani Haavisto joukkueellaan Svartzonker Garmin. Onnea Vuoden katukalastajille vuosimallia 2021!

Vuoden katukalastajien nimet kaiverretaan kiertopalkintoon ja kummatkin palkitaan 100 euron lahjakortein Ruoto Megastoreen ja sen verkkokauppaan. Myös kaikissa kaupunkikohtaisissa kilpailuissa kolme kärkijoukkuetta palkittiin Ruodon lahjakortein. Koko kisakiertueen tulokset löytyvät osoitteesta fisuun.fi/streetfishing2021. Kiitos kaikille kisakiertueen toteuttamiseen osallistuneille seuroille!
SVK järjestää Street fishing -kilpailuja taas ensi vuonna, joten tervetuloa mukaan!

Kisakaupungit ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin loppuvuodesta mm. vapaa-ajankalasta.fi ja fisuun.fi -sivustoilla.

Lisätietoja: Janne Antila, janne.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, 045 630 4280

 

13. SM-kilpailujen haku
SVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hakuprosessista, joka on jatkuva. Jaostot siis käsittelevät anomuksia sitä mukaa kuin niitä tulee. Lähettäkää lyhyt sähköposti, josta käy ilmi kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut.
Kilpailuja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kilpailua hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kilpailua järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kilpailuja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kilpailutoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja!
Muistutamme, että kilpailujaostot myöntävät SM-kilpailujen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirille hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kilpailujen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisistä suunnitelmista vältytään. Tällaisia kilpailuja ovat ainakin: SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

 

14.Kilpailukalenteri 2022
Kilpailukalenteri täydentyy myöhemmin.
29.1.                 Pilkki12 (rajaton kilpailu)

                          Pilkkimaajoukkueiden loppukarsintaa ei järjestetä v. 2022

5.2.                   SM-pilkin esikisa, Puruvesi
5.3.                   SM-pilkki, Puruvesi
6.3.                   SM-kiiskipilkki, Rantasalmi
19.3.                 SM-mormuskointi, Räyringinjärvi, Veteli

26.3.                 SM-särkipilkki, Keitele, Viitasaari
2.-3.4.              MM-morrikarsinta, Toivakka

23.4.                 SM-rautupilkki, Tuulispääjärvi

24.4.                 SM-lohipilkki, Ahvenlampi, Luosto

??                      Nuorten SM-perhokalastuskilpailu, ajankohta ja paikka vielä auki
17.-19.6.          Viehekalastuksen SM, Vaasa
2.7.                   Onki24 (rajaton kilpailu)

??                      SM-kilpaonki, ajankohta ja paikka vielä auki

9.-10.7.            SM-soutu-uistelu, Kolovesi, E-Savo (yöuistelu)

??                      SM-heittouistelu, Keitele, P-Savo, ajankohta auki

??                      SVK:n mestaruusvetouistelu, Keitele, P-Savo, ajankohta auki

6.8.                   SM-onki, Kalajärvi, Peräseinäjoki

??                      Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 1/2, ajankohta ja paikka auki

??                      Perhokalastuksen SM-finaali, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      SM-Veneonki, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      Nuorten SM-toimintakilpailu, paikka vielä auki

??                      Epävir. MM-tuulastus, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      SM-tuulastus, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      SM-laituripilkki, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 2/2, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      SM-kelluntarengas, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      Perhokalastuksen SM-joukkuekisa, ajankohta ja paikka vielä auki

??                      SVK:n feedermestaruus, ajankohta ja paikka auki

 

Kalaisaa syksyä ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Olli Saari, Pekka Lehdes, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Janne Antila, Johanna Antila, Jaana Piskonen, Ismo Malin ja Tarja Lehtimäki

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

fisuun.fi

ottiopas.fi

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
01.12.2021 18:07 Fisuun-joulukalenterissa lennetään Kalle Kalasääsken matkassa Suomen parhaisiin kalapaikkoihin Lisää >>
01.12.2021 18:04 Katalousalue-edustajien koulutus Rokua 4.12. Etäosallistumismahdollisuus Lisää >>
28.11.2021 18:00 SVKn tiedote: Stadin Kalajunnut on vuoden kalastusseura - valinta oli tänä vuonna poikkeuksellisen helppoa Lisää >>
28.11.2021 17:58 SVKn tiedote: Kansanedustaja Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi, uudeksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Janne Heikkinen Lisää >>
22.11.2021 17:41 Mimmit kalastaa! / Marraskuu 2021 Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy